top of page
Rich House Poor House | Rikkaat ja rahattomat

RIKKAAT JA RAHATTOMAT

 

Kymmenen prosenttia suomalaisista elää köyhyysrajan alapuolella, kun taas hyvätuloisiksi lasketaan kuusi prosenttia. Mutta tuoko raha onnea?

Rikkaat ja rahattomat vie rohkeat osallistujat matkalle erilaiseen yhteiskuntaluokkaan. Viikon mittaisen kokeilun aikana rahattomat saavat käyttöönsä rikkaiden viikkobudjetin - ja päinvastoin. Rahapussien lisäksi osallistujat vaihtavat viikoksi koteja ja elämäntyylejä. 

Rikkaat ja rahattomat esittelee yhteensä kaksikymmentä taloutta, joista puolella on vain kymmenien eurojen viikkobudjetti ja toisella puolella budjetti yltää jopa tuhansiin euroihin. Miten osallistujat selviävät arjesta täysin eri budjetilla, kuin mihin ovat tottuneet? 

 

Osallistujat pääsevät kurkistamaan oman kuplansa ulkopuolelle, eikä kaikki olekaan sitä mitä kuvittelisi. Voiko pahamaineisessa lähiössä asumisessa muka olla mitään hyviä puolia? Entä helpottuuko elämä tosiaan, jos koti on varusteltu robotisoiduin kodinkonein viimeisen päälle? Perheet tulevat viikon jälkeen takaisin muuttuneina; mikään ei voi vaihtokokemuksen jälkeen olla enää samanlaista kuin ennen. 

Rikkaat ja rahattomat käsittelee rahan lisäksi yhtä elämän perimmäistä kysymystä, kysymystä onnesta. Tuoko onnea vain se kun voi matkustaa, shoppailla ja sukeltaa turkoosissa vedessä, vai voiko onnen löytää työväenopiston kurssilta? Millaista on onni, johon kaikilla on varaa? 

Rikkaat ja rahattomat on koskettava ohjelma ihmisyydestä ja elämästä maailman onnellisimmaksi maaksi tituleeratussa Suomessa. Luvassa on suuria tunteita - koko rahan edestä.

bottom of page