top of page
Alina Goes East | Alina idässä

ALINA IDÄSSÄ

 

Kahdeksanosaisessa nuorille aikuisille naisille suunnatussa matkailusarjassa näyttelijä Alina Tomnikov matkustaa Valko-Venäjälle, Ukrainaan ja Bulgariaan tutustumaan slaavilaisiin juuriinsa. Matkallaan Alina tapaa paikallisia nuoria, jotka kertovat elämästään 2010-luvun Itä-Euroopassa ja avaavat mitä on nykypäivän slaavilaisuus. Alina myös yöpyy paikallisten kodeissa ja pyytää heitä näyttämään omia lempipaikkojaan heidän kotikaupungeissaan.

 

Alina Idässä -sarjassa nähdään myös kuinka jokaisella maalla on omat haasteensa, jotka vaikuttavat paikallisten nuorten päivittäiseen elämään. Valko-Venäjän autoritäärisyys aiheuttaa ahdistusta tulevaisuudesta haaveilevissa nuorissa, Ukrainassa nuoret käyvät Itä-rajalla sotimassa ja yrittävät samaan aikaan poistaa maansa hallinnosta korruptiota ja lisätä tasa-arvoa. Bulgaria puolestaan on ainoa EU-maa, jossa Alina vierailee, mutta maan standardit eivät ole sen mukaiset, vaikka pääkaupunki Sofia onkin yksi matkareitin trendikkäimmistä pääkaupungeista.

 

Luvassa on mielenkiintoisia ja trendikkäitä matkakohteita, mutta suurilta tunteiltakaan ei ohjelmasarjaa katsoessa voi välttyä!

 

Sarjan ensimmäinen kausi esitettiin Yle TV2:lla ja Yle Areenassa keväällä 2018.

bottom of page