top of page
suomalainen_menestysresepti.jpg

SUOMALAINEN MENESTYSRESEPTI

 

Suomalainen menestysresepti on huippukokki ja ruoka-alan monitoimimies Jyrki Sukulan luotsaama ohjelma, jossa tehdään suomalaista ruokavallankumousta ja etsitään nimensä mukaisesti seuraavaa menestyjää elintarvikebisnekseen. Ohjelmassa seurataan kuutta innovatiivista yrittäjää tai pientä yritystä heidän kehittäessä omaa tuotettaan ja kilpaillessa voitosta. Ohjelma on tuotettu yhteistyössä S-ryhmän kanssa.

 

Yli sadan hakemusten joukosta valittiin 18 semifinalistia, joista vain kuusi lunastaa paikkansa jatkoon. Jokainen finalisti saa 15 000 euroa sekä kuusi kuukautta aikaa hioa ja kehittää tuotettaan, yhdessä tuomareiden, S-ryhmän ja muiden asiantuntijoiden kanssa. Viikoittain kilpailijat saavat tehtäviä, joiden suoriutumisen arvovaltainen tuomaristo pisteyttää.

Suomalainen menestysresepti -ohjelman kymmenessä jaksossa sukelletaan ruoka- ja tuotekehityksen maailmaan. Viikkokohtaisten tehtävien parissa päästään seuraamaan tuotteen prosessia konseptista makujen metsästykseen ja kuluttajatutkimuksesta riskianalyysiin saakka.

Ohjelman kolmannella kaudella Sukulan lisäksi kilpailijoita sparraa kovatasoinen ruoan, markkinoinnin ja kaupan alan ammattilaisista koostuva tuomaristo: Foodwestin tutkimusjohtaja Suvi Luoma, Finlaysonin Jukka Kurttila sekä SOK:n päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho. Lopussa arvovaltainen tuomaristo valitsema voittajan ja tuote lunastaa paikkansa S-ryhmän kauppojen hyllyiltä.

 

Suomalainen menestysresepti 3. kausi nyt katsottavissa mtv-palvelussa.

bottom of page