top of page

Aito Media (Mediawan Group) uudistaa toimintaansa ja palkkaa kaksi kovaa vahvistusta

Media-alan supertähdet Lauri Nurkse ja Emilia Valentin siirtyvät eurooppalaisomisteisen tv-tuotantoyhtiön avaintehtäviin.

Media-alan konkari Lauri Nurkse ja monipuolinen tv-alan ammattilainen Emilia Valentin aloittavat Aito Median avainhenkilöinä.


Eurooppalaisen Mediawanin omistama tv-tuotantoyhtiö Aito Media uudistuu ja palkkaa johtotehtäviinsä Lauri Nurksen ja Emilia Valentinin. Aito Median muutoksilla vastataan asiakkaiden tarpeisiin ja muuttuvaan kilpailutilanteeseen. Yritys aikoo tehdä entistä tiiviimpää yhteistyötä emoyhtiönsä Mediawanin kanssa tulevaisuudessa.


Arvostettu media-alan konkari Lauri Nurkse aloitti scripted-liiketoiminnan creative directorina 1. helmikuuta. Erityisesti uusien formaattien kehittelyssä ansioitunut monipuolinen tv-alan ammattilainen Emilia Valentin aloittaa non scripted -liiketoiminnan vetäjänä (head of non-scripted) 1. maaliskuuta. Scripted-liiketoiminnalla tarkoitetaan käsikirjoitettua draamaa ja komediaa, non-scripted on ei-käsikirjoitettua, kuten reality-tv:tä ja viihdettä.


Nurkse vastaa yhdessä Ella Piesalan (head of scripted) kanssa käsikirjoitettujen draama- ja komediahankkeiden kehittämisestä ja myynnistä. Tämän lisäksi hän toimii ohjaajana valikoiduissa draama- ja komediatuotannoissa. Nurkse raportoi työssään toimitusjohtaja Jussi Lipposelle ja kuuluu yrityksen laajennettuun johtoryhmään.


- On inspiroivaa aloittaa uusi vaihe työuralla, kun pääsen jatkamaan tuttuja töitä ohjaajana mutta siinä rinnalla kehittelemään fiktiohankkeita. En malta odottaa, että pääsemme jakamaan, mitä kaikkea olemme ideoineet Mediawanin ja Aito Median innostavan ja luovan jengin kanssa, Lauri Nurkse sanoo.


Toimitusjohtaja Jussi Lipponen iloitsee Nurksen mukaantulosta, joka vahvistaa yrityksen käsikirjoitettuja sisältöjä entisestään.


- Esimerkiksi Nurksen ohjaama rikosdraama Koskinen on ollut jättimäinen menestys Ruutu -palvelussa. Kuvaamme parhaillaan jo toista Koskisen tuotantokautta. Myös muita julkaisemattomia fiktiohankkeita on kehityksessä ja käynnistymässä. Olen erittäin iloinen ja innoissani, että saamme Laurin mukaan. Hän on yksi alan lahjakkaimmista ja luovimmista tekijöistä, jolla on myös oikeanlaista asiakkaan tarpeista lähtevää kaupallista ajattelua, Lipponen sanoo.


Emilia Valentinin vastuulla on yrityksen non-scripted- ja entertainment-sisältöjen liiketoiminta, sisältäen myynnin ja kehityksen vetovastuun. Valentin on työskennellyt aiemmin muun muassa Yellow Films- ja Rabbit Films -tuotantoyhtiöissä ja siirtyy Mediawanille ja Aito Medialle Fremantlelta, jossa hän on toiminut osana kehitys- ja myyntitiimiä. Valentin raportoi työssään toimitusjohtaja Jussi Lipposelle ja kuuluu yrityksen laajennettuun johtoryhmään.


- Lähden suurella innolla mukaan uudistamaan Aito Median non-scripted-toimintaa ja kehittämään uusia menestysformaatteja yhdessä Suomen eturivin tv-konkareiden kanssa. Odotan ilolla työskentelyä uudistuneessa dynaamisessa yhtiössä kansainvälisen Mediawan-perheen innoittamana. Haluamme olla nyt ja tulevaisuudessa tuotantoyhtiö, jossa luovuus, luottamus ja vapaus ovat arvoja, jotka näkyvät yhteistyökumppaneillemme ja alan työntekijöille, Emilia Valentin sanoo.


Toimitusjohtaja Lipposen mukaan Valentin on yksi Suomen parhaista tekijöistä, ja hänen nimityksensä tukee Mediawanin strategiaa yhtiön kansainvälistymistavoitteiden mukaisesti. Yritys hyötyy vastedes entistä enemmän emoyhtiön formaattikatalogista, ja omat formaatit kuuluvat luonnollisesti Mediawanin kansainväliseen jakeluun. Nämä nimitykset ovat tärkeä osa tätä kevään aikana tapahtuvaa muutosta. Mediawan näkyy brändinä tulevaisuudessa aiempaa vahvemmin kotimaisessa tuotantoyhtiökentässä.


- Haluamme palvella asiakkaitamme vielä paremmin ja nostaa myös omaa rimaamme ja laatumielikuvaa kaikessa tekemisessä. Kiristyvässä kilpailutilanteessa tulemme tarjoamaan asiakkaillemme entistä laadukkaampia sisältöjä ja ratkaisuja. Emilian kokemus erilaisista ja erikokoisista tuotantoyhtiöistä sekä hänen vahva näkemyksensä ja kokemuksensa uusien formaattien kehittämisestä on poikkeuksellisen vakuuttava. Odotan innolla työskentelyä myös Emilian kanssa, toimitusjohtaja Jussi Lipponen sanoo.


 

Yhteyshenkilöt:

Jussi Lipponen

p. 0407549048


 

Lisätietoja Mediawanista – mediawan.com


Pierre-Antoine Captonin, Xavier Nielin ja Matthieu Pigassen vounna 2015 perustama Mediawan on yksi merkittävimmistä eurooppalaisista audiovisuaalisista sisältöä tuottavista itsenäisistä studioista. Mediawan kokoaa yhteen oman luokkansa parhaat audiovisuaalisen luomisen kyvyt toimimalla koko arvoketjussa:

  • Draaman, käsikirjoittamattoman sisällön sekä dokumentti-, elokuva- ja animaatioelokuvien alkuperäissisällön tuottaminen yli 50 tuotantoyhtiössä Ranskassa, Italiassa, Espanjassa, Alankomaissa, Suomessa ja Senegalissa (Mediawan Sdtudios)

  • Audiovisuaalisen sisällön jakelu (Mediawan Rights, LS Distribution ja Telmondis Distribution)

  • Kanavien ja digitaalisten palvelujen julkaiseminen (Mediawan Thematics)

  • Digitaalisten sisältöjen kehittäminen ja tuotanto (Mediawan Digital Studios)

Mediawan yhteistyössä LEONINE STUDIOSin kanssa, on ollut merkittävä itsenäinen toimija sisällön tuottajana ja jakelijana Euroopassa viimeisen vuoden aikana.

Comments


bottom of page