top of page
My Teen Mom Story | Toisenlaiset teiniäidit

TOISENLAISET TEINIÄIDIT

 

Toisenlaiset teiniäidit -sarjan toisella kaudella seurataan kahdentoista nuoren äidin elämää keskellä suurta elämänmuutosta. Raskausaika ja lapsen syntymä ovat kenelle tahansa maailmaa mullistavia tapahtumia, mutta miltä tuntuu odottaa vauvaa, kun vielä itsekin opettelee aikuisuutta? 

 

Tällä kaudella mukana on entistä värikkäämpi kirjo nuoria naisia erilaisista elämäntilanteista. Mukana on esikoistaan odottavia teinejä, ja myös kaksi 26-vuotiasta naista, jotka molemmat odottavat jo seitsemättä lastaan. Yksi äideistä on huostaanotettu perheeltään nuorena, ja toisen äidin vanhimmat lapset elävät sijaisperheessä huostaanotettuna. Yksi elää kaukosuhteessa lasten isän kanssa, ja toinen joutuu ikänsä vuoksi asumaan vielä vanhempiensa luona. 

 

Odotusajan seuraamisen lisäksi pääsemme viime kautta syvemmälle äitien tarinoihin, ja pinnan alta paljastuu rankkojakin asioita ja elettyä elämää. Seksiin painostaminen, koulun vaihtaminen kiusaamisen takia jopa seitsemän kertaa ja joukkoraiskaus bileissä ovat todellisuutta näille naisille. Miltä raskauskilot tuntuvat, kun on kärsinyt syömishäiriöstä tai miten osaa suhtautua tulevaan vauvaan, jonka isä on lähtenyt toisen naisen matkaan? Moni nuorista äideistä on myös joutunut vanhojen kaverien hylkäämäksi vauvauutisten seurauksena. Tästä syystä äidit ovat tälläkin kaudella tiiviisti yhteydessä ja hakevat vertaistukea toisiltaan.

 

Sami Kuronen ja psykologi Leea Mattila tukevat äitejä taas parhaansa mukaan. Leea käy hedelmällisiä keskusteluja naisten kanssa juuri ennen h-hetkeä, ja tarjoaa asiantuntijan vinkkejä myös katsojien arkeen. Sami järjestää nuorille vanhemmille yllätystreffejä ja vie tuoreita äitejä harrastamaan kaikkea bollywood-tanssista vapaalentoon.

 

Itkulta ja turhautumiselta ei vältytä, kun vauva-arki näyttää vaikeat puolensa, mutta ainutlaatuinen ja maaginen äitiyden tunne saa nämä rohkeat naiset katsomaan toiveikkaasti eteenpäin. Rakkaustarinoita, herkkiä hetkiä, voimaantumista ja oivalluksia – niistä on lopulta kyse tälläkin Toisenlaiset teiniäidit -kaudella.

Toisenlaiset teiniäidit kaikki jaksot nyt Ruutu+ssa

bottom of page