top of page

TV-tuotantoyhtiö Aito Media on nyt Mediawan Finland!
Eurooppalaiseen Mediawan-konserniin kuuluva kotimainen tv-tuotantoyhtiö Aito Media jatkaa vahvaa uudistumista ja ottaa käyttöönsä emoyhtiön nimen, ja on nyt Mediawan Finland.


Aito Media, tuoreelta nimeltään Mediawan Finland, on tuottanut lukuisia menestyksekkäitä sarjoja, kuten mm. Ruutu-palvelun supersuosittu rikossarja Koskinen, Pirjo, Erityiset, Au pairit, Rikkaat ja rahattomat, Suomalainen menestysresepti, Sinkut paljaana, Suomen huutokauppakeisari, Poliisit ja Olet mitä syöt.


Osana uudistumista yritys vahvisti aiemmin keväällä rivejään palkkaamalla avainrooleihin viihde- ja draamasisältöihin sekä liiketoimintaan alan kovimpiin ammattilaisiin lukeutuvat Lauri Nurksen ja Emilia Valentinin.


Mediawan Finland kehittää ja tuottaa jatkossa yhteistyössä alan huippuammattilaisten kanssa kotimaisille TV-kanaville ja kansainvälisille suoratoistopalveluille suosittua viihdettä, realityä, dokumentteja ja faktaohjelmia sekä laadukasta sarjamuotoista draamaa, komediaa ja elokuvia. Yhtiön vahvuutena ovat myös erilaiset sisältöratkaisut ja brändiviihteen tuotannot eri brändeille yhteistyössä kaupallisten kanavien kanssa.


Liki 20-vuotinen ura kotimaisessa viihdebisneksessä – mukaan kansainvälisen konsernin tuki, mahdollisuudet ja verkostot


Kokoamme jatkossa yhteen Suomen parhaat talentit kehittämään ja tuottamaan ainutlaatuisimmat, monipuolisimmat ja suosituimmat sisällöt asiakkaillemme heidän tarpeitaan herkällä korvalla kuunnellen, palvellen ja positiivisesti yllättäen”, toimitusjohtaja Jussi Lipponen sanoo.


Yrityksellä on 19 vuoden historia suomalaisessa tuotantoyhtiökentässä. ”Nyt on oikea hetki kääntää sivua, painaa kaasua ja nostaa rimaa kaikessa tekemisessä entisestään. Mediawan-konsernin tuki auttaa meitä uusien tavoitteidemme saavuttamisessa. Olemme todella innoissamme tästä uudesta alusta. Lyhyessä ajassa olemme kehittäneet toimintaamme valtavasti eikä kehitys pysähdy tähän”, Lipponen jatkaa.


Yhtiö on aloittamassa uuden trillerin kuvaukset. Piiritys (Siege 55) -sarja kertoo Suomen rikoshistorian mieleenpainuvimmasta hahmosta, Ilpo Larhasta ja ainutlaatuisesta rikosvyyhdistä rikollisten ja poliisin näkökulmasta. Pääosissa nähdään Elias Salonen ja Jussi Vatanen. Sarjan ohjaa Petri Kotwica. Ruudun alkuperäissarja julkaistaan vuonna 2023.


Myös useita muita todella mielenkiintoisia, vielä julkaisemattomia, viihdetuotantoja on tällä hetkellä käynnissä ja starttaamassa. Nämä ovat esimerkkejä uudenlaisesta tekemisestä. Pääsemme pian kertomaan lisää hyviä uutisia”, Jussi Lipponen vinkkaa.


Mediawan Finland muuttaa uusiin remontoituihin toimitiloihin Helsingin Vallilaan. Uuden ajan hybridityönteon tarpeisiin soveltuva toimisto valmistuu toukokuun aikana ja sijaitsee Vallilan Kravattitehtaalla osoitteessa Elimäenkatu 9.


 

Mediawan Finland – Simply the Best Talents and Stories

Lisätiedot: Jussi Lipponen, p. 0407549048


 

Mediawan Finland on yksi Suomen suurimmista TV-tuotantoyhtiöistä. Vuonna 2003 perustettu yhtiö on kehittänyt ja tuottanut yli 50 televisiosarjaa, ja yhtiön ohjelmia on esitetty yli 40 maassa. Mediawan Finland tuottaa ohjelmistoa suomalaisille televisiokanaville ja kansainväliseen levitykseen. Yhtiö kehittää ja tuottaa niin dokumentaarisia sarjoja, draamaa, viihdettä kuin formaatteja. Yrityksen ohjelmia ovat mm. Suomalainen menestysresepti, Au pairit, Rikkaat ja rahattomat, Sinkut paljaana, Poliisit ja draamasarjat Koskinen, Ei Haukku haavaa tee sekä Pirjo. Yrityksestä tuli osa Mediawan-konsernia marraskuussa 2020. Yhtiön nimi vaihtuu Mediawan Finlandiksi toukokuussa 2022. mediawan.fi


Mediawan on Pierre-Antoine Captonin, Xavier Nielin ja Matthieu Pigassen vuonna 2015 perustama yksi merkittävimmistä eurooppalaisista erilaisia sisältöjä tuottavista itsenäisistä studioista. Yhtiö kokoaa yhteen alan parhaat kyvyt toimimalla koko arvoketjussa: draaman, käsikirjoittamattoman sisällön sekä dokumentti-, elokuva- ja animaatioelokuvien alkuperäissisällön tuottaminen yli 50 tuotantoyhtiössä Ranskassa, Italiassa, Espanjassa, Alankomaissa, Suomessa ja Senegalissa (Mediawan Studios). Audiovisuaalisen sisällön jakelu (Mediawan Rights, LS Distribution ja Telmondis Distribution), kanavien ja digitaalisten palvelujen julkaiseminen (Mediawan Thematics), digitaalisten sisältöjen kehittäminen ja tuotanto (Mediawan Digital Studios. Mediawan yhteistyössä LEONINE STUDIOSin kanssa, on ollut merkittävä itsenäinen toimija sisällöntuottajana ja -jakelijana Euroopassa viimeisen vuoden aikana. mediawan.com

Comments


bottom of page